معرفی کابین خلبان

به گزارش وبلاگ نیک دل، کابین خلبان بخش جلویی هواپیماست که خلبانان و سایر اعضای خدمه را در خود جای داده و قابلیت دید را برای خلبانان فراهم می نماید. این بخش شامل تمام تجهیزات نمایش، کنترل و ارتباطات است که اعضای خدمه برای کار و پیمایش هواپیما در زمین و هوا، مصاحبه با برج مراقبت یا هواپیماهای دیگر و نظارت و کنترل بر روی هواپیما به آن احتیاج دارند.

معرفی کابین خلبان

کابین خلبان با فراهم کردن دید کافی و یک چشم انداز دائمی از زمین به خلبانان امکان می دهد از حرکات هواپیما (چرخش، صعود و نزول) و شرایط آن درک خوبی داشته باشند و درعین حال به ناوبری یاری می نماید.

برترین ایرلاین برای سفر به کشورهای اروپایی کدامند؟

تاریخچه کابین خلبان

وجود یک صفحه ابزار در جلو یا بین خلبانان برای نمایش اطلاعات موردنیاز برای ناوبری و کنترل پرواز یکی از ویژگی های همیشگی انواع هواپیماهای مختلف بوده است. بدون بازگشت به آنجا که برادران رایت، بدون جایگاه و کابین خلبان پرواز می کردند، منصفانه است که بگوییم صفحات ابزار در طول سی سال اول تاریخ هواپیمایی نسبتاً به صورت ابتدایی به جای مانده اند.

اگرچه در دهه 1930 صفحه ابزار با یک آرایش گسترده به ابزار پیچیده تر مجهز شد و به خلبانان اجازه می داد در تاریکی با دید ضعیف پرواز نمایند. پیشرفت تازه در دهه 1950 با معرفی ابزاری که منجر به قابلیت فرود هواپیما در هوای بد شد، به دست آمد.

این فرایند با پیشرفت گسترده دستگاه های اتوماتیک هواپیما ادامه پیدا کرد و منجر به افزایش عملکرد و خودمحوری آن با توجه به محیط اطراف شد.

با برترین اپلیکیشن های مربوط به سفر آشنا شوید.

ارگونومی: عامل کلیدی در تکامل کابین خلبان

به عنوان رابط حیاتی بین هواپیما و خدمه آن، کابین خلبان در هواپیماهای مدرن باید قادر باشد بلافاصله و به روشی مناسب کلیه اطلاعات موردنیاز خدمه را برای ارزیابی شرایط هواپیما و اقدامات مناسب، بدون در نظر گرفتن شرایط، فراهم کند.

درنتیجه، این زمینه ساز پیشرفت و عامل کلیدی در فناوری رابط انسان و ماشین (HMI) درنظرگرفته شده است. این روابط بین انسان و ماشین (HMI) است که خلبان را قادر می سازد تا با استفاده از حس، مغز و حرکات خود یک ماشین فوق العاده پیچیده را در محیطی کنترل کند که بشر به طور طبیعی به آن عادت ندارد.

ارگونومی کابین خلبان به طور طبیعی سهمی اساسی در راحتی و عملکرد خدمه دارد. انجمن مهندسان خودرو (SAE) تکنیک های پیشنهادی هوافضا (ARP) را برای طراحی، چیدمان، نصب و راه اندازی کابین خلبان صادر می نماید که شامل حداقل نیازهای موقعیت خلبان در رابطه با جنبه های زیر است:

  • قابل مشاهده بودن ابزار پرواز بدون کوشش بی مورد
  • حداقل دید در بیرون کابین خلبان
  • ارتباط کلامی آسان داخل آن.
  • توانایی دستیابی به کنترل ها بدون کوشش برای جابجایی از موقعیت مرجع (باز کردن کمربند ایمنی، قفل بند شانه و غیره)

دسترسی به کنترل های اصلی پرواز، طبیعتاً بسیار مهم است.

مراقبت از پول در سفر را یاد بگیرید.

طرح و عناصر کابین خلبان

اگرچه تنوع قابل توجهی در طرح کابین خلبان از یک هواپیما به هواپیمای دیگر وجود دارد، اما رایج ترین اجزای آن به توضیح زیر است:

  1. صفحه ابزار (میراث کابین خلبان اولیه، با ابزارهای اصلی که در جلوی خلبان و زیر شیشه جلو قرارگرفته اند).
  2. صفحه کلیدهای جانبی (در کناره های جایگاه های خلبانان و زیر پنجره کناری کابین خلبان - مانند تمام سطوح اضافی - برای نمایش اطلاعات و سازگاری با افزایش تعداد کنترل ها در انواع مختلف هواپیماها، استفاده می گردد).
  3. صفحه روبرو و بالای پنجره جلو کابین خلبان - صفحه کلید دستگاه رادیویی ناوبری (بالاترین و دورترین قسمت رو به تجهیزات کنترل و نمایشگر واقع شده بین دو خلبان در هواپیماهای تجاری).
  4. صفحه ابزار مرکزی، درست در زیر صفحه کلید دستگاه رادیویی ناوبری واقع شده است.
  5. پایه میانی، بین جایگاه های خلبانان قرار گرفته است (در پشت صفحه ابزار مرکزی)
  6. صفحه کلید سقفی
  7. جایگاه های خلبان و یاری خلبان
  8. ستون کنترل و چرخ کنترل که در گذشته به اهرم کنترل شناخته شده و اکنون با اهرم کناری هواپیماهای اخیر جایگزین شده است. این ها به همراه پدال های عقب، کنترل های اساسی هواپیما هستند.
  9. دو پدال عقب، واقع در زیر پای خلبانان با نشانه گر رو بالا(HUD) ، این نوآوری تازه و بسیار مهم است.
  • صفحه نمایش نصب شده در سقف، در کابین خلبان هواپیماهای خاص استفاده می گردد.
منبع: ژیوار

به "معرفی کابین خلبان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی کابین خلبان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید