تکنولوژی ساخت تجهیزات پیشرفته در دست متخصصان ایرانی ، بومی سازی شیر تخلیه فشار منطبق با استانداردهای جهانی
به گزارش وبلاگ نیک دل، شیر تخلیه فشار تجهیزی کوچک اما فناور است که در خطوط لوله کاربرد دارد و تا پیش از فراوری یک شرکت دانش بنیان، از راستا واردات تامین می شد.

به گزارش گروه علم و پیشرفت وبلاگ نیک دل به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این ابزار که به حفظ کارایی تجهیزات انتقال نفت و گاز به ویژه مخزن های تحت فشار کارایی بالایی دارد، جزو تجهیزات گران قیمتی به شمار می رود که به وسیله فعالان فناور یک شرکت دانش بنیان به مرحله تجاری رسیده است.
فعالان فناور در شرکت دانش بنیان مپسام توانستند رلیف ولو را با دانش ایرانی، بومی سازی و به مرحله فراوری انبوه برسانند .
ایمان علیزاده مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: این محصول دارای تکنولوژی بالایی بوده که فقط در اختیار چند کشور غربی است. زمانی که فشار مخازن تحت فشار و یا خطوط لوله بالاتر از فشار کاری می رود نیاز است که به سرعت سیال موجود از راستا فرآیند تخلیه گردد و فشار درون تجهیزات و خطوط کاهش یابد. این شیر در چنین موقعیتی کارآمد است.
فراوری در شرایط محدود
با توجه به مسائل تحریم و کاربرد زیاد آن در صنایع معدنی کشور، مهندسی معکوس این محصول، سال گذشته شروع شد و طی این فرایند، رلیف ولو طراحی و به مرحله فراوری رسید. این محصول ایران ساخت هم اکنون در صنایع گوناگونی از جمله سیستم هیدرولیکی بخش تغلیظ کارخانه مس سرچشمه رفسنجان در حال استفاده است.
هماهنگ با استانداردهای جهانی
از جمله ویژگی های این محصول می توان به طراحی استاندارد و انجام پیروز تست های آزمایشگاهی و عملیاتی و امکان سرویس دهی آسان و کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری اشاره نمود.
طراحی سیستم حساس به فشار برای جلوگیری از تاثیرات مخرب فشارهای بالا و گارانتی معتبر و ارائه خدمات پس از فروش به وسیله این شرکت دانش بنیان، از دیگر ویژگی های این محصول است.
مجموعه رلیف ولو این شرکت دانش بنیان به عنوان تنها نمونه داخلی از این نوع شیرها شناخته می گردد در حال رقابت با شرکت های مطرح جهان با هدف صادرات محصول به خارج از کشور است. با دستیابی فناوران شرکت مپسام به دانش فنی این محصول راهبردی، این شرکت توانمندی ساخت انواع مدل های مختلف این محصول را برای تمامی صنایع به دست آورد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، حمایت ها در ساخت نمونه های اولیه تا بازارسازی و رسیدن به فراوری انبوه را اثربخش دانست و گفت: این محصول ایران ساخت با حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مرحله فراوری رسیده است که امید داریم با حمایت های بیش تر، به فراوری سایر محصولات دانش بنیان این صنعت دست پیدا کنیم.
منبع: خبرگزاری فارس