فوت و فن مهم برای نگهداری درست لبنیات

به گزارش وبلاگ نیک دل، لبنیات از آن دست غذاهایی ست که تاریخ مصرف کوتاهی دارد و به محض فاسد شدن، باید دور ریخته گردد. به همین دلیل انتخاب درست و خرید به موقع آن ها بسیار مهم است. از سوی دیگر باید روش نگهداری و مراقبت از لبنیات را هم یاد بگیرید. گاهی شما به مصرف هر روزه آن ها احتیاج ندارید و باید برای مدت طولانی در یخچال بمانند. اما چکار باید انجام داد که بتوان بدون فساد این غذاها، آن ها را نگهداری کرد؟

فوت و فن مهم برای نگهداری درست لبنیات

با توجه به اهمیت این غذاها و تاثیری که در سلامت انسان دارند، لازم دیدیم در خصوص فوت و فن نگهداری درست لبنیات از جمله پودر آب پنیر، ماست، کره، پنیر و … صحبت کنیم.

نحوه نگهداری شیر

شیر نسبت به سایر محصولات لبنی حساسیت بیشتری دارد و بیش از چند دقیقه (در حالت نجوشیده) در دمای اتاق دوام نمی آورد. اگر شیر نجوشیده را مدت زمان زیادی در دمای اتاق قرار دهید، ترش و فاسد می گردد. برای نگهداری درست از این ماده لبنی ابتدا باید آن را خوب بجوشانید تا میکروب ها از بین برود. بعلاوه برای استفاده طولانی مدت از شیر می توانید آن را درون بطری یا ظرف مخصوص بریزید و در فریزر نگهداری کنید.

برای استفاده مجدد از شیر منجمد، چند ساعت قبل آن را در فضای خانه قرار دهید تا یخ آن باز گردد و دوباره گرم کنید. شیر جوشیده را بیشتر از سه روز در یخچال نگهداری نکنید. اما در فریزر می توانید حتی برای مدت دو ماه آن را نگهدارید.

نحوه نگهداری پودر آب پنیر

آب پنیر یا ماءالجبن یکی از مواد لبنی که فواید بی شماری دارد و می توانید از آن برای درست کردن کیک و کلوچه بهره ببرید. بعلاوه این آب پرخاصیت به علت داشتن مقدار زیادی پروتئین، می تواند برای کسانی که بدنسازی کار می نمایند، مصرف گردد. به هر حال در عضله سازی تاثیر زیادی دارد.

اما از آنجا که آب پنیر خیلی زود فاسد و ترش می گردد، باید راه مراقبت از آن را بلد باشید. یک راه ساده، خرید پودر آب پنیر است که جایگزین این آب پروتئین دار می گردد.

برای مراقبت از آب پنیر به صورت زیر عمل کنید:

نگهداری در فریزر

یکی از راه های نگهداری درست آب پنیر، ریختن آن در یک ظرف سربسته است. سپس آن را در فریزر منجمد کنید. اگر از ظرف های مخصوص فریزری بهره ببرید که قطعا ماندگاری آب پنیر بیشتر می گردد. یک روش دیگر ریختن این آب پنیر در داخل قالب یخ یا پلاستیک های قالبی است. حالا هر زمان که احتیاج داشتید یکی از قالب ها را بردارید و مصرف کنید.

تبدیل آب پنیر به پودر

روش دوم برای نگهداری درست آب پنیر، تبدیل کردن آن به پودر است. برای اینکه به یک دهیدراتور احتیاج دارید که بدون دردسر آب را به پودر تبدیل کند. برای این کار باید آب پنیر را برای مدت 12 ساعت در دمای 135 درجه فارنهایت در داخل دستگاه قرار دهید. اگر انجام این کار برایتان هزینه دارد، همان پودر آب پنیر رامک را بخرید.

پختن آب پنیر

روش ساده تر برای نگهداری طولانی مدت آب پنیر، تبدیل آن به قره قروت است. آب پنیر را داخل قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید. صبر کنید تا آب بجوشد و غلیظ گردد. ماده به دست آمده به رنگ قهوه ای است و غلظتی به مقدار ماست دارد. سپس می توانید آن را روی سینی بریزید تا برای مدت 12 ساعت خشک گردد. این ماده ترش مزه حاوی مقدار زیادی پروتئین است.

نحوه نگهداری پنیر پیتزا

پنیر پیتزا که این روزها قیمت بسیار بالایی هم دارد، نباید به صورت فله ای و روباز در یخچال نگهداری گردد. زیرا زود خراب می گردد و مجبورید آن را دور بریزید. برترین روش برای نگهداری آن، ریختن پنیر در ظرف های سرامیکی درب دار است. برای مدت 5 روز می توانید پنیر را در یخچال با این روش نگهداری کنید.

اما ممکن است بارها پنیر را به روش غیر اصولی در فریزر هم نگهداری نموده باشید که اصلا توصیه نمی کنیم. انجماد بافت پنیر پیتزا را از بین می برد و آب آن تبدیل به کریستال هایی می گردد که دیگر کیفیت قبلی را ندارد. برای نگهداری این پنیر در پیتزا باید از فویل آلومینیومی یا پلاستیک فریزر پلمپ شده بهره ببرید. به طوری که هوا وارد کیسه نگردد. با این روش می توانید پنیر را به مدت 3 تا 4 ماه نگهداری کنید.

نحوه نگهداری پنیر

پنیرهای پاستوریزه بازاری در ظرف های مخصوص هستند که بعد از خرید باید در آن را محکم ببندید. اما اگر فاقد درب است، آن را داخل ظروف سرامیکی درب دار بریزید و در یخچال نگهداری کنید. پنیر محلی باید برای مدت 3 تا 4 روز در فضای گرم قرار بگیرد تا سفت گردد. سپس مقداری آب بجوشانید و همراه با مقدار کافی نمک ترکیب کنید و روی پنیر بریزید.

اگر جای پنیر خنک باشد، خیلی زود شل و وارفته می گردد. اگر می خواهید پنیر سفت باشد، درب ظرف را ببندید و در فضای آشپزخانه قرار دهید. بعد از 3 روز در یخچال نگهداری کنید. هر زمان که احساس کردید طعم پنیر در حال تغییر است، سریع آب آن را با آب نمک تازه عوض کنید. برای خوش طعم شدن پنیر می توانید شوید خرد شده هم بهره ببرید که هیچ آسیبی به آن نمی زند. با این روش می توانید تا 6 هفته پنیر را در یخچال نگهداری کنید.

نحوه نگهداری ماست موسیر

ماست موسیر نمونه خوش طعم ترین لبنیاتی ست که همه علاقه عجیبی به آن دارند. طعم دلچسب این محصول لبنی در هر حالتی خوشایند است. اما حتما می دانید که عدم مراقبت درست، باعث فساد زودهنگام آن می گردد. برای تهیه ماست موسیر از مقداری نمک، ماست پرچرب و پودر موسیر استفاده می گردد.

ماست چکیده نسبت به ماست معمولی دوام بیشتری دارد و دیرتر خراب می گردد. با این حال باید آن را در ظرف دربسته و در یخچال نگهداری کنید. ظروف سرامیکی مقاومت بیشتری در برابر باکتری های مضر و میکروب ها دارند که توصیه می گردد از این ظروف بهره ببرید.

نحوه نگهداری کره

یکی دیگر از محصولات لبنی پرمصرف، کره است که به سرعت از سایر مواد غذایی بو می گیرد و خراب می گردد. حتی اگر آن را در داخل ظرف سربسته و در یخچال نگهداری کنید، بعد از حداکثر 10 روز طعم آن تغییر می نماید. کره باید در ظروف ضد بخار نگهداری گردد. بعلاوه باید آن را در دمای 38 درجه فارنهایت قرار دهید که در این صورت تا 2 هفته هم دوام می آورد.

اگر می خواهید کره را برای مدت طولانی (بیشتر از یک ماه) نگهداری کنید، آن را داخل کیسه فریزر بریزید و در درب آن را محکم ببندید تا راه نفس نداشته باشد. سپس کره را در فریزر قرار دهید. با این روش می توانید هر زمان که بخواهید مقداری از آن را بردارید و مصرف کنید.

کلام آخر

نگهداری درست از لبنیات اهمیت زیادی دارد تا مجبور نباشید هر روز به سراغ محصولات تازه بروید. ضمن اینکه مراقبت درست آن ها را برایتان تازه نگه می دارد. مصرف لبنیات فاسد شده آسیب زیادی به بدن می زند و باعث مسمومیت غذایی، حالت تهوع و استفراغ می گردد. برای نگهداری درست هر یک از روش های گفته شده برای محصولات لبنی را انجام دهید.

منبع: یک پزشک

به "فوت و فن مهم برای نگهداری درست لبنیات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوت و فن مهم برای نگهداری درست لبنیات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید