نکات مهم برای پرورش نعناع در خانه
به گزارش وبلاگ نیک دل، اگر در پی گیاهی با قابلیت رشد آسان برای خانه خود هستید ، نعناع یکی از برترین انتخاب هاست. مراقبت از گیاه نعناع آسان است و می تواند در داخل خانه به خوبی رشد کند. کاشت نعناع در کنار پنجره و جمع آوری برگ های نعناع فرصت بسیار خوبی برای خوشحالی شما خواهد بود. در این مقاله شما را با نحوه پرورش نعناع در خانه آشنا می کنیم.

روش های مختلف پرورش نعناع
برای پرورش نعناع در خانه ، ابتدا باید ساقه نعنا داشته باشید. از آنجایی که نعناع نوعی گیاه است که می تواند از ساقه نعناع رشد کند و نیازی به ریشه ندارد ، به دلخواه می توانید نعنا را از ساقه پرورش دهید. شما می توانید دو روش مختلف را انتخاب کنید. اولین روش این است که نعناع را با استفاده از ساقه نعناع پرورش دهید. روش دوم رشد نعناع از دانه های نعناع است. پرورش یک گیاه سالم مانند نعناع در خانه هم به شما یاری می کند کشاورزی ارگانیک را یاد بگیرید و هم یک روش جایگزین برای مصرف گیاهان سالم خواهد بود.
توجه- اگرچه می توانید گیاهان نعناع را با دانه ها پرورش دهید ؛ اما زمان زیادی طول می کشد و همواره موفقیت آمیز نیست. روش پرورش نعناع به وسیله ساقه ها تقریباً بی اشتباه است.
مرحله 1- چگونه از نعناع قلمه بگیریم؟
برای پرورش نعناع ، از یک دسته نعناع خریداری شده ، چند ساقه سالم انتخاب کنید. هنگام انتخاب ساقه نعناع ، باید به عدم وجود بیماری توجه کنید. ساقه های بیمار ریشه زایی مورد نظر شما را فراهم نمی کنند و رشد سالمی از خود نشان نمی دهند. بعلاوه نباید شاخه های جوان را به عنوان ساقه برای کاشت انتخاب کنید. شاخه های جوان رشد مورد نظر شما را نشان نمی دهند ؛ زیرا ساقه هایی هستند که ساختار ریشه زایی ندارند. بعد از انتخاب ساقه های نعناع می توانید مراحل برش را آغاز نمایید. هنگام برش ، باید با زاویه 45 درجه برش دهید. وقتی با این زاویه برش می زنید خیلی سریع می توانید ریشه بگیرید.
مرحله 2- محل برش ساقه
هنگام برش ساقه باید به نقطه ای که می برید توجه کنید. اگر آن را از جای مناسب برش ندهید ساقه های نعنا ریشه نخواهند داشت. به همین علت باید در حین برش دقت کنید که حداقل 10 سانتی متر از بالا برش دهید. اگر از این فاصله کوتاه نگردد ، نتایج خوبی نخواهید گرفت.
مرحله 3- برگ های پایینی را جدا کنید
بعد از بریدن ساقه ها ، مرحله بعدی پرورش نعناع ، تمیز کردن برگ هاست. تغذیه مناسب ساقه های نعناع در طول فرآیند ریشه زایی بسیار مهم است. اگر روی ساقه های نعناع برگ وجود دارد ، باید آنها را تمیز کنید. ساقه نعناع از مواد معدنی موجود در خاک برای رشد سالم استفاده می کند. این امر از رشد سالم و ریشه زایی سالم ساقه های نعناع جلوگیری می کند. بنابراین ، برگ های پایینی ساقه را جدا نموده و حدود 3 دسته برگ (8 تا10 برگ) را در قسمت بالا بگذارید. پس از کاشت به این روش در مدت کوتاهی جوانه های نعناع تازهی خواهید داشت.
مرحله 4- ساقه ها را در آب قرار دهید
برای پرورش نعناع ، یک لیوان را پر از آب کنید. ساقه ها را داخل آن قرار دهید. مراقب باشید که برگ ها به آب برخورد نکنند. حداقل دو بار در هفته آب را عوض نمایید. در حدود یک هفته تا 10 روز ، متوجه رشد ریشه ها از ساقه خواهید شد. حداقل هفته ای دو بار باید آبی که ساقه های نعنا را در آن می ریزید عوض کنید. اگر تعویض آب را به موقع انجام ندهید ، ممکن است شاهد پوسیدگی روی ساقه ها باشید. مواد معدنی موجود در آب برای رشد سالم ریشه ها بسیار مهم هستند. زمان انتظار ساقه های نعناع در آب نیز بسته به محیطی که در آن نگهداری می گردد و نور متفاوت خواهد بود. بسته به شرایط ایده آل ، می توانید جوانه های تازه را در 5 تا 10 روز ببینید.
مرحله 5- خاک را آماده کنید
برای پرورش نعناع ، یک گلدان را با قرار دادن خاک رس منبسط شده در پایین آن آماده نموده و سپس گلدان را با یک بستر غنی از مواد آلی پر کنید. از پوست پرتقال و لیمو خشک شده ، پوسته تخم مرغ خرد شده به عنوان مواد ارگانیک استفاده نموده و یا مواد ارگانیک آماده خریداری نمایید. در صورت تمایل ، از کود حیوانی ارگانیک یا کود کرمی برای لایه ارگانیک بهره ببرید. در اینجا انتخاب کاملاً به شما بستگی دارد. بعلاوه می توانید ماهی یک بار گیاه را با هوموس تغذیه نمایید.
مرحله 6- قلمه را بکارید
برای پرورش نعناع ، با دنبال کردن فرآیند ریشه زایی ، ساقه هایی را که ریشه سالمی دارند از آب جدا کنید. وقتی ساقه های نعناع را که مدت زیادی در ظرف پر از آب منتظر مانده اند جدا می کنید ، باید در مدت زمان کوتاهی کاشت نمایید تا مویرگ های ریشه بیمار نشوند.
نکته مهم در پرورش نعناع این است که ریشه سالم در حال رشد را به محیط های سالم منتقل کنید تا در مدت کوتاهی رشد کنند. برای این فرآیند ، ساقه هایی را که از آب جدا نموده اید در خاک بکارید. پس از کاشت به اطراف ساقه ها فشار دهید و از ورود هوا به مویرگ های ریشه جلوگیری نمایید. پس از این فرآیند چند سوراخ روی سطح خاک حفر کنید و ساقه ها را بکارید. بعد از این فرآیندها می توانید نعناع هایی داشته باشید که در مدت زمان کوتاهی به سرعت تکثیر می شوند.
مرحله 7- چه زمانی نعنا را آبیاری کنیم؟
نعنا یکی از گیاهانی است که آب را بسیار دوست دارد. به همین علت ، باید فرآیند آبیاری را برای پرورش نعناع به دفعات انجام دهید. اگر به طور مکرر آبیاری نکنید ، رشد نعناع کند می گردد. بعلاوه آبیاری بیش از حد عمر نعناع را کوتاه می کند. دانه های نعناع که آب زیادی مصرف می کنند به مرور زمان زرد شده و آغاز به پوسیدگی می کنند.
به همین علت ضروری است برای پرورش نعناع ، آن را در فواصل کوتاه آبیاری کرد. بسیار مهم است که خاکی که در آن ساقه های نعنا کاشته می گردد مرطوب باشد. ساقه های نعنا که در خاک مرطوب کشت می شوند به سرعت رشد می کنند. با این حال ، باید مراقب باشید که بیش از حد آبیاری نکنید. همواره قبل از آبیاری خاک را با انگشت خود آنالیز نمایید تا ببینید آیا خاک خشک شده است یا خیر.
مرحله 8- پرورش نعناع در داخل خانه
نعناع می تواند خود را با آفتاب یا سایه سازگار نموده و خود را به گیاهی عالی برای رشد در آپارتمان تبدیل کند. از آنجایی که گیاه در زمان کوتاهی فراوری مثل می کند ، باید ساقه های آن را نزدیک به ریشه هرس نمایید که کاهش یابد. اگر این کار را انجام دهید ، گیاه نعناع قوی تر می گردد.
موضوع مهم دیگری که باید در پرورش نعناع از آن مطلع بود ، سرمازدگی است. گیاه نعناع در برابر سرما مقاوم نیست. اگر نعناع را در گلدان های روی طاقچه می کارید ، باید آن را از بادهای سرد محافظت کنید یا در زمستان به مکان گرم تری منتقل نمایید. حداقل سالی یک بار گلدان را برگردانید و گلوله های ریشه گیاه نعناع را تقسیم کنید. قبل از اینکه نیمی از ساقه ها را دوباره در خاک قرار دهید ، هوموس یا مواد آلی گلدان را دوباره پر نمایید.
منبع: اتاق