کاربرد فناوری های هسته ای از تقویت محصولات کشاورزی تا حل مشکل آب آشامیدنی، استان فارس، دومین اولویت برای توسعه کاربرد پرتوها

به گزارش وبلاگ نیک دل، صبح امروز جلسه ای برای شناسایی مسائل استان فارس و همکاری سازمان انرژی اتمی برای رفع آن ها به کمک فناوری انرژی هسته ای، با حضور معاون سازمان انرژی اتمی و روسای دانشگاه و مدیران دولتی استان در شیراز برگزار گشت.

کاربرد فناوری های هسته ای از تقویت محصولات کشاورزی تا حل مشکل آب آشامیدنی، استان فارس، دومین اولویت برای توسعه کاربرد پرتوها

به گزارش گروه علم و پیشرفت وبلاگ نیک دل، صبح امروز 24 اسفندماه، جلسه ای با حضور سید پژمان شیرمردی معاون سازمان انرژی اتمی، محمدهادی ایمانیه استاندارد شیراز و جمعی از روسای دانشگاه ها و مدیران دولتی استان فارس با هدف شناسایی نیازها و مسائل استان فارس که فناوری انرژی هسته ای توان رفع آن ها را دارد، در استانداری شیراز برگزار شد.

در ابتدای جلسه استاندار شیراز با اشاره به جلسه قبلی خود با دکتر شیرمردی گفت: تا قبل از جلسه با معاون انرژی اتمی از وسعت کار و توانمندی های کشور در حوزه انرژی اتمی اطلاع نداشتم. اما بعد از این جلسه متوجه اهمیت این فرمایش رهبرانقلاب در این حوزه شدم که ما چاره ای جز استفاده از این انرژی نداریم و در غیر اینصورت 20 سال آینده حتما دچار مشکل خواهیم شد.

استاندار فارس در ادامه صحبت های خود اضافه نمود: دشمنان ما اطلاع دارند که چگونه ما را تحت فشار قرار دهند تا ما از انرژی اتمی استفاده نکنیم و 20 سال بعد محتاج آن ها شویم.

در ادامه جلسه معاون سازمان انرژی اتمی در ابتدای صحبت های خود با اشاره به ظرفیت های گسترده استان فارس گفت: یکی از استان های هدف و دارای ظرفیت در کشور برای پیاده سازی برنامه های توسعه کاربرد پرتوها استان فارس است.

وی در ادامه توضیح داد: سازمان انرژی اتمی چند ماموریت اولویت دار را دنبال می کند که عبارتند از: حوزه چرخه سوخت هسته ای، حوزه تولید برق و نیروگاه های هسته ای و حوزه های کاربرد پرتوها. منظور از کاربرد پرتوها یعنی استفاده از پرتوهای تولید شده از طریق چشمه های رادیواکتیو و دستگاه های پرتوسازبرای استفاده در صنعت، سلامت محیط زیست، کشاورزی و محصولات غذایی است.

شیرمردی با توضیح شرایط کشور در حوزه های فعالیت سازمان انرژی اتمی گفت:در دو حوزه چرخه سوخت و نیروگاه اقدامات خوبی اجرا شده است و امروز ما توانسته ایم به عنوان یکی از 13 کشور دنیا چرخه سوخت هسته ای را بومی کنیم. در حوزه نیروگاه های هسته ای نیز ما امروز جزو 32 کشور دارای نیروگاه اتمی هستیم.اما در حوزه کاربرد پرتو ها جای کار زیادی داریم.

شیرمردی با اشاره به کاربردهای گسترده انرژی اتمی گفت: امروز 30 درصد از محصولات کشاورزی به دلیل مسائل مختلف از بین می رود. یکی از روش های کاهش ضایعات و تلفات کشاورزی استفاده از پرتو هاست. ما با پرتوها میتوانیم میکروارگانیسم ها و آفات را کاهش دهیم. برای اینکار به سامانه های پرتودهی گاما و شتابدهنده های الکترونی نیاز داریم که در حال حاضر در کشور 4 تا از این سامانه ها را داریم. نگاه ما این است که در اقصی نقاط کشور از این سامانه ها استفاده کنیم.

وی در ادامه درخصوص برنامه ریزی برای تحقق اهداف سازمان انرژی اتمی گفت:در طرح آمایش سرزمینی که انجام شد استان فارس به عنوان دومین اولویت کشور انتخاب شد. استان فارس امروز بعد از خوزستان دومین تولید نماینده محصولات کشاورزی در کشور است. این استان در بحث تولید محصولات استراتژیک نیز جزو استان های برتر است.

او با اشاره به دستاورهای استان فارس در حوزه تجهیزات پزشکی گفت: استان فارس در این حوزه یکی از استان های پیشرو است. کارخانه و شرکتی که تفاهم نامه راه اندازی سامانه پرتودهی برای تجهیزات ایمپلنت را با ما منعقد کرده است در استان فارس مستقر است. در این روش بجای استفاده از مواد شیمیایی برای استریل سازی تجهیزات پزشکی از پرتودهی که یک روش سالم و بدون عوارض از استفاده می کنیم.

وی با اشاره به کاربردهای انرژی اتمی در حفاظت از محیط زیست گفت: کاهش آلودگی آب، خاک، گازهای ناشی از کارخانه جات با استفاده از پرتوها ممکن می شود.حوزه دیگر تولید سوپرجاذب های بومی مبتنی بر پرتو الکترونی است که آب را در ساختار های شبکه ای خود جذب می کند و هنگام خشکی خاک، اب را به ریشه گیاه تحویل می دهد .

شیرمردی در انتهای صحبت های خود با اشاره به فعالیت های سازمان انرژی اتمی در مباحث تحقیقاتی گفت: نگاه ما این است که دانشجویانی که وارد سازمان می شوند یکی از مسائل کشور را رفع نمایند. در بحث رادیو داروها، چرخه سوخت، شتابگرها، پلاسما و لیزر ظرفیت انعقاد تفاهم نامه های مشترک آموزشی و تحقیقاتی وجود دارد.

در انتهای جلسه روسای دانشگاه های شیراز به برخی از نیازها و ظرفیت های استان فارس در حوزه فناوری هسته ای اشاره کردند. رئیس دانشگاه صنعتی شیراز به همکاری دانشگاه با صنایع الکترونیک شیراز در حوزه لیزر اشاره کرد. رئیس دانشگاه شیراز نیز ظرفیت های مجموعه تابش دانشگاه را به عنوان اولین دانشگاه کشور که بخش انرژی هسته ای در آن ایجاد شده است معرفی کرد. وی همچنین درخصوص فعالیت های این دانشگاه برای پروژه پرتودهی به موادغذایی توضیح داد و اعلام کرد که بزودی دانشگاه شیراز پژوهشکده انرژی خود را با رویکردی کاربردی و رفع نیازهای کشور افتتاح خواهد کرد.

مدیرکل اداره صمت استان ظرفیت فناوری پرتوهای انرژی اتمی برای اسکن کانتینرهای گمرکی را یک کمک بزرگ به صنعت و تجارت دانستند. وی در ادامه از ضرورت ایجاد یک الزام ملی برای استفاده از پرتودهی در صنایع تبدیلی گفت.

دهقانپور مدیر کل جهاد کشاورزی با اشاره به ظرفیت های استان فارس در بهره وری محصولات کشاورزی، درخصوص عملیاتی کردن یکی از کارکردهای انرژی هسته ای در کاهش مصرف آب از طریق رصد و پایش مصرف آب در مزارع اعلام آمادگی کرد و از سازمان انرژی اتمی خواست تا پروژه ای را تحت عنوان استفاده کاربردی انرژی هسته ای در کاهش مصرف آب در کشاورزی ارایه نمایند. با اشاره به کاهش منابع آب به دلیل ایشان با اشاره به خشکسالی و کاهش کیفیت آب در این استان از سازمان انرژی اتمی خواست تا در دو زمینه افزایش کیفیت منابع آب، مدیریت پساب و کاهش مصرف آب با استفاده از فناوری انرژی هسته ای به این استان کمک کند چرا که آب مولفه اصلی توسعه آب در استان فارس است.

مدیرعامل شهرک های صنعتی نیز از معاون سازمان انرژی اتمی درخواست کرد تا یک برنامه و تفاهم نامه برای معرفی کاربرد انرژی هسته ای در صنایع تنظیم شود تا صنایع با این کاربردها آشنا شوند.

همچنین رئیس پارک علم و فناوری شیراز نیز برای انعقاد چند تفاهم نامه با سازمان انرژی اتمی درخصوص همکاری با شرکت های دانش بنیان، ایجاد مرکزی برای استریل کردن تجهیزات، مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی و باغی، تاسیس دانشکده انرژی هسته ای صلح آمیز، ساخت شتابدهنده، کشف معادن، پروژه کاهش مصرف آب کشاورزی، پروژه استفاده از پساب در صنعت و معرفی کاربردهای انرژی هسته ای در صنایع اعلام آمادگی کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

به "کاربرد فناوری های هسته ای از تقویت محصولات کشاورزی تا حل مشکل آب آشامیدنی، استان فارس، دومین اولویت برای توسعه کاربرد پرتوها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاربرد فناوری های هسته ای از تقویت محصولات کشاورزی تا حل مشکل آب آشامیدنی، استان فارس، دومین اولویت برای توسعه کاربرد پرتوها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید