استفاده از اطلاعات مکانی گوشی ها برای مقابله با مالاریا
به گزارش وبلاگ نیک دل، گوشی های تلفن همراه به طور گسترده برای یاری به پزشکان و مقابله با بیماری ها به کار گرفته شده اند و این بار از این ابزار برای نبرد با مالاریا استفاده شده است.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی وبلاگ نیک دل به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، محققان دریافته اند که با استفاده از اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی گوشی های تلفن همراه می توان پیش بینی کرد که بیماری مالاریا در چه بخش هایی از یک شهر یا کشور در حال گسترش است.
پژوهشگران آمریکایی در آنالیز های خود دریافته اند که اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی گوشی ها را می توان برای درک نحوه انتقال و شیوع بیماری هایی همچون مالاریا به کار گرفت و از این داده های جدید و به روز شده برای برنامه ریزی به منظور متوقف کردن فرایند شیوع این بیماری مرگبار استفاده کرد.
در واقع تحرک افراد مبتلا به مالاریا که به وسیله گوشی ها ثبت می گردد، نقش مهمی در مقابله با بیماری مذکور ایفا می نماید. آنالیز ترکیبی این پدیده همراه با مسائلی همچون مسافرت های درون شهری، شهرنشینی، دنیای شدن و تغییرات آب و هوایی می تواند الگویی ازنحوه شکل گیری و شیوع بیماری مالاریا در نقاط مختلف دنیا به دست دهد که نابودی آن را تسهیل می نماید.
انتظار می رود این اطلاعات که فعلا به طور آزمایشی در خصوص سال های 2013 و 2014 جمع آوری شده، در کنار اطلاعات مربوط به سرشماری ها، الگویی جامع در شهرها و روستاهای مختلف سراسر دنیا در دسترس قرار دهد. البته لازم است برای حفظ حریم شخصی و امنیت کاربرانی که قرار است از داده های خصوصی انها بدین منظور استفاده گردد، تمهیداتی در نظر گرفته گردد.
منبع: خبرگزاری فارس