طرز تهیه پاناکوتا انار، دسر خوشرنگ و خوشمزه یلدایی

به گزارش وبلاگ نیک دل، خبرنگارانـ دسر ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین خوراکی ها در سراسر دنیا هستند. در این میان دسر های میوه ای به علت عطر و طعمی که دارند، بسیار خوش طعم و گوارا هستند و هواداران خاص خود را دارند. دسر ها معمولاً پس از غذا سرو می شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آن ها به هضم بهتر غذا یاری می نماید. دسر پاناکوتا نوعی دسر مشهور و سنتی ایتالیایی به معنای خامه پخته شده است که از ترکیب خامه با شیر و پودر ژلاتین تهیه می گردد. این دسر خوشمزه را معمولا به صورت وانیلی، شکلاتی و یا همراه با طعم دهنده های میوه و قهوه تهیه می نمایند.

طرز تهیه پاناکوتا انار، دسر خوشرنگ و خوشمزه یلدایی

به گزارش وبلاگ نیک دل، پاناکوتای انار یکی از انواع ساده پاناکوتاست که می توانید آن را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید؛ بعلاوه ژله یکی از ساده ترین دسر هایی است که تقریبا همه با طرز تهیه ژله آشنا هستند. ژله به علت داشتن ماده ژلاتینی برای استخوان ها بسیار مفید است؛ بنابراین خوردن آن برای سالمندان و بعلاوه بچه ها بسیار توصیه می گردد. ترکیب پاناکوتا با ژله یک دسر خوشمزه و زیبا را به وجود می آورد که می توانید به راحتی آن را تهیه کنید و از خوردن این دسر خوشمزه لذت ببرید. این دسر به علت داشتن دانه انار برای پذیرایی در شب یلدا انتخاب بسیار مناسبی است. در ادامه این مطلب با طرز تهیه پاناکوتا انار و نکات مهم مربوط به تهیه آن همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه پاناکوتا انار

شیر: 2 لیوان

خامه صبحانه: 100 گرم

شکر: 6 قاشق غذاخوری

پودر ژله انار: 2 بسته

گلاب: 1 قاشق غذاخوری

پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری

وانیل: نوک قاشق چای خوری

دانه انار: 1 لیوان

آب سرد: یک چهارم لیوان

آب جوش: 2 لیوان

نکات مربوط به مواد اولیه

1 ـ نکات مربوط به پودر ژلاتین

ژلاتین ماده ای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته می گردد که در بخش هایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همواره از روش بن ماری بهره ببرید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگر ژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. بعلاوه یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل 4 ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگه داری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا 6 ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.

2 ـ نکات مربوط به گلاب

همانطور که می دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب ترین نوع آن در شهر های کاشان و میمند فارس تهیه می گردد. امروز در همه فروشگاه ها و سوپر مارکت ها شیشه های گلاب را در اشکال و با نام های تجاری گوناگون می بینیم که بسیاری از آن ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل بعلاوه طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

طرز تهیه پاناکوتا انار

1 ـ برای آغاز کار ابتدا 2 بسته پودر ژله انار را داخل یک کاسه مناسب پیرکس یا شیشه ای بریزید و دو لیوان آب جوش را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا پودر ژله با آب جوش مخلوط گردد؛ سپس کاسه را روی بخار کتری و یا سماور درحال جوش بگذارید و هرچند دقیقه یک بار آن را هم بزنید تا زمانی که تمام دانه های ژله حل گردد و مایعی شفاف حاصل گردد. لیوان های دسر را آماده کنید و لیوان را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. برای لایه اول ابتدا دانه های انار را داخل لیوان بریزید و بعد مقداری از ژله انار را داخل لیوان بریزید، به میزان ای که دانه های انار ثابت بمانند و شناور نشوند. همه لیوان ها را به این صورت تکمیل کنید و داخل یخچال بگذارید تا ژله ببندد. بقیه مایع ژله را دوباره روی بخار کتری یا سماور بگذارید.

2 ـ پودر ژلاتین را با آب سرد مخلوط کنید و روی بخار کتری بگذارید تا حل و شفاف گردد. در این فاصله شیر را داخل یک قابلمه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت خیلی کم اجاق گاز بگذراید و کمی هم بزنید تا شکر در شیر حل گردد. توجه داشته باشید که برای تهیه پاناکوتا شیر نباید داغ داغ گردد و بخار کند. همین که شکر حل شد و شیر به میزان ای گرم شد که انگشتتان را نسوزاند، یک ملاقه از شیر را بردارید و به خامه صبحانه که از نیم ساعت قبل در دمای محیط بوده است، اضافه کنید و خوب هم بزنید؛ سپس ترکیب شیر و خامه را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا خامه به صورت یکدست با همه مواد مخلوط گردد.

3 ـ پودر ژلاتین آب شده را همراه با وانیل و گلاب به قابلمه شیر اضافه کنید و اجاق گاز را خاموش کنید. اجازه بدهید پاناکوتا از حرارت بیافتد و کمی خنک گردد؛ سپس لیوان های دسر را از یخچال خارج کنید و قسمت دوم لیوان ها را با مایه پاناکوتا پر کنید؛ سپس دوباره لیوان ها را داخل یخچال بگذارید تا پاناکوتا ببندد و سفت گردد.

4 ـ بعد از اینکه لایه پاناکوتا بست، مایه ژله را از روی بخار کتری بردارید و داخل محیط آشپزخانه بگذارید تا از حرارت بیفتد و خنک گردد. نگران بستن ژله نباشید؛ زیرا ژله تا یک ساعت خارج از یخچال به صورت مایه باقی می ماند و سفت نمی گردد. بعد از اینکه ژله خنک شد، لیوان های دسر را از یخچال خارج کنید و لایه سوم را پر کنید، به این صورت که دوباره دانه های انار را داخل لیوان بریزید؛ سپس مایه ژله را تا جایی که لیوان پر گردد، اضافه کنید. لیوان های دسر را دوباره به یخچال برگردانید و حدود دو ساعت زمان بدهید تا کاملا ببندد و سفت گردد. پاناکوتا انار خوشمزه و خوشرنگ شما در این مرحله آماده است، نوش جان.

نکته مهم

زمانی که ژله را روی لایه پاناکوتا می ریزید، باید حتما ژله خنک شده باشد. اگر ژله داغ باشد، با پاناکوتا مخلوط می گردد و رنگ لایه پاناکوتا قرمز خواهد شد که در این صورت دسر شما ظاهر زیبایی نخواهد داشت.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه پاناکوتا انار، دسر خوشرنگ و خوشمزه یلدایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پاناکوتا انار، دسر خوشرنگ و خوشمزه یلدایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید