14 توصیه طب سنتی برای حفظ سلامتی در فصل پاییز
به گزارش وبلاگ نیک دل، تهران (پانا) - بیشتر حکمای ایرانی، طبیعت پاییز را سرد و خشک دانسته اند. البته مزاج فصل پاییز بر اساس ارتفاع منطقه، عرض جغرافیایی، نوع خاک، اندازه بارندگی و رطوبت، فاصله تا دریا، نوع بادها، وجود یا عدم وجود کوه ها و مواردی از این دست متغیر است.
به گزارش دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، با رعایت نکات زیر می توان تندرستی در فصل پاییز را نگاه داشت:
- از روبروه با گرمای ظهر و سرمای بامداد و شبانگاه پرهیز کرد و در طول روز متناسب با ساعات روز پوشش مناسب داشته باشید.
- از زیاد خوابیدن و بیداری بسیار اجتناب کنید.
- از روبرو با سردی به هر شکل (خوابیدن در جای سرد، استحمام با آب سرد، نوشیدن مایعات سرد) پرهیز کنید.
- از خوابیدن با معده پر چه در طول روز چه در طول شب خودداری کنید.
- انواع روش های پاکسازی قوی از جمله مصرف مسهل های قوی، فصد، حجامت و هر کاری که خون را کم کند و قی کردن را زیاد در این فصل ممنوع است مگر در فردی که به علت بیماری خاص، پزشک متخصص طب سنتی برای او تجویز نموده باشد.
- تا حد امکان از خواب میانه روز بویژه در نزدیکی غروب آفتاب پرهیز کنید.
- از مصرف غذاهای فرآوری شده مانند گوشت گاو و گوساله، کنسروها و کمپوت ها، سوسیس و کالباس پرهیز کنید.
- از مصرف مواد مسبب خشکی در بدن مانند ادویه های تند و تیز، ترشی ها، سرخ کردنی ها، بادنجان، عدس، قارچ، پنیر شور، ماست و دوغ ترش، کشک، رب و سس ها، غذای مانده، گوشت نمک سود، چای پررنگ، شوری ها و... پرهیز کنید.
- از زیاده روی در مصرف میوه های سرد و تر تابستانی، لبنیات، قهوه، نسکافه، کاکائو، سیر و پیاز نیز پرهیز کنید.
- خوردنی ها و نوشیدنی های مایل به گرمی و تری مانند گوشت گوسفند، مویز، هویج، زیتون، عسل، حلوای طبیعی، شربت گل شکر، مغز خشکبار بویژه بادام درختی، آش های ساده، مرباهای طبیعی مانند مربای به، هویج و انجیر توصیه می گردد.
- میوه های مناسب این فصل مثل انار میخوش، انگور، انجیر، سیب، به و گلابی را از قلم نیاندازید؛ البته در یک وعده بیش از یک نوع میوه مصرف نکنید.
- بدن را با روغن های مناسب مانند بنفشه و یا بادام چرب نگاه دارید.
- از کم خوری و پرهیز بی علت و گرفتن رژیم سنگین در این فصل خودداری کنید.
- از حرکات بدنی زیاد که منجربه از دست دادن رطوبت و افزایش خشکی بدن می گردد پرهیز کنید.
منبع: خبرگزاری پانا