از خواص و مضرات کیوی چه میدانید؟

به گزارش وبلاگ نیک دل، کیوی از آن دسته میوه های خوشمزه ای است که بیشتر افراد عاشق مزه ترش آن هستند و خوردن آن چه با پوست، چه بدون پوست فواید بسیاری را برای سلامتی و تندرستی شما به ارمغان می آورد. ارزش غذایی کیوی از لحاظ اندازه ویتامین ث موجود در آن دو برابر پرتقال و شش برابر لیموترش است. متخصصان تغذیه معتقدند که خوردن یک عدد کیوی در روز احتیاج به ویتامین ث روزانه بدن را تامین می نماید.

از خواص و مضرات کیوی چه میدانید؟

ارزش غذایی کیوی

کیوی گیاهی است از گروه گیاهان گلدار، این گیاه بومی جنوب چین است و پوست آن قهوه ای رنگ و گوشت آن سبز کمرنگ است.

کیوی سرشار از ویتامین C می باشد. بعلاوه دارای ویتامین A ،E، کلسیم، آهن و اسید فولیک می باشد.

یک عدد کیوی میانه 46 کالری انرژی دارد و حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان محلول در چربی است که برای مبارزه با رادیکالهای آزاد مفید می باشد.

کیوی مانند قرص آسپرین موجب رقیق شدن خون شده از ایجاد پلاکت در خون جلوگیری می کند.

این میوه به علت خاصیت کاهندگی که بر سطح تری گلیسیرید دارد و از غلظت خون می کاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سکته ها جلوگیری می کند.

جالب است بدانید که ویتامین C در کاهش علائم بیماری آسم بسیار موثر است و مطالعات نشان داده بچه هایی که در هفته 7 تا 5 عدد کیوی مصرف می نمایند دارای علائم تنفسی کمتری نسبت به بچه هایی هستند که در هفته فقط 1 عدد میل می نمایند.

بخش عمده غلظت خون، در پوست کیوی موجود است، بنابراین توصیه می گردد که اگر به این میوه یا پوست آن حساسیت ندارید، آن را به خوبی شسته و با پوست مصرف نمایید. ویتامین E یکی ازویتامین های محلول در چربی است.

علت اهمیت این ویتامین خاصیت آنتی اکسیدانی آن می باشد که عبارت است از کاهش عوامل شیمیایی مخربی که در اثر استرس های فیزیولوژیکی و محیطی در بدن به وجود می آیند.

کیوی به علت دارا بودن مقادیر بالایی از مواد مغذی از جمله ویتامین C و فلاوونوئیدهای مختلف اهمیت بسیار زیادی در تأمین سلامت و پیشگیری از بیماری های مختلف دارد. {1}

خواص کیوی

درمان بی خوابی
اگر شب ها در رخت خوابتان غلت می زنید و به سختی به خواب می روید یک ساعت قبل از خواب دو عدد کیوی میل کنید.

محققان معتقدند افرادی که به مدت 4 هفته حدود یک ساعت قبل از خواب دو عدد کیوی خورده اند گام بزرگی در جهت بهبود کیفیت خواب خود برداشته اند.

شما هم می توانید امتحان کنید. چون امکان دارد با همین تکنیک ساده خواب با کیفیتی برای خود فراهم کنید و نصف شب مدام از خواب بیدار نشوید.

خوردن کیوی آن هم شب ها چند تأثیر خوب روی خوابتان می گذارد :

1)کیفیت خواب را بالا می برد به طوری که صبح قبراق و سرحال از خواب بیدار می شوید.

2)بیداری های نابهنگام در طول خواب را کاهش می دهد.

3)شب ها احساس خواب آلودگی ایجاد می کند.

4)مدت خواب را افزایش می دهد.

ضد سرطان
عصاره این میوه از بروز سرطان پوست به نام ملانوما پیشگیری می کند. لوتئین موجود در این میوه از بروز سرطان ریه و پروستات پیشگیری می کند.

کاروتینوئید لوتئین موجود در کیوی، با بی اثرکردن اشعه ماورای بنفش خورشید و خنثی سازی رادیکال های آزاد شبکیه چشم، باعث تقویت بینایی می گردد.

پادزهر سیگار
سیگاری ها به ویتامین C بیشتری احتیاج دارند زیرا مواد سمی مخصوصاً رادیکال های آزاد موجود در دود سیگار ویتامینها را از بین می برد.

بنابراین سیگاریها باید حدود 40% بیشتر ویتامین C مصرف نمایند. این میزان با خوردن 2 عدد کیوی کسب می گردد.

درمان استرس
استرس و کمبود خواب روی بدن انسان اثر می گذارد. هرکس می خواهد به این وضع دچار نگردد باید در روز 4 عدد کیوی بخورد.

4 عدد کیوی را در طول روز تقسیم کنید. مثلاً صبح ظهر بعدازظهرو عصر. چون بدن انسان نمی تواند ویتامین C را ذخیره کند.

درمان حساسیت و آلرژی
تبعیت از یک رژیم غذایی که مناسب نباشد می تواند سبب بوجود آمدن مسائلی در سلامت گردد. درحالی که اگر مواد غذایی مناسبی بخوریم تقریباً مسائلی مثل آسم و آلرژی را درمان می کند.صرف روزانه یک عدد کیوی می تواند، احتمال بروز واکنش های آلرژیک را کاهش دهد.

از سوی دیگر مواد غذایی حاوی بنزوات مونوسدیم نیز باعث آلرژی می گردد. نتایج مطالعات ایتالیایی نشان می دهد که بنزوات مونوسدیم باعث بروز علایم آلرژی از جمله آبریزش، گرفتگی بینی، عطسه و خارش بینی در بزرگسالان می گردد. بنزوات مونوسدیم، ماده نگه دارنده ای است که اغلب در ترشی، آبمیوه ها و حتی زیتون و سس های سالاد یافت می گردد.

تناسب اندام
فیبرهای موجود در کیوی برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، کنترل دیابت نوع دو و ایجاد احساس سیری موثرند.

اگر دغدغه تناسب اندام دارید بدانید که یک عدد کیوی می تواند میان وعده مناسبی باشد. چون به خوبی سیرتان می کند و اجازه نمی دهد ریزه خواری کنید.

درمان نفخ
محققان روی تأثیر این میوه در هضم غذا آنالیز هایی انجام داده و به این نتیجه رسیدند که کیوی حاوی آنزیمی به نام آکتینیدین است که به هضم پروتئین های حیوانی یاری می کند. در واقع محققان به این نتیجه رسیدند که وجود آنزیم آکتینیدین کیوی باعث هضم سریع تر پروتئین های حیوانی می گردد.

این آنزیم پروتئین ها را سریع تر از دیگر آنزیم های گوارشی هضم می کند. در واقع محققان به این نتیجه رسیدند که به یاری کیوی دیگر بعد از مصرف محصولات لبنی، گوشت قرمز و ماهی دچار سنگینی معده و نفخ نمی شوید.

اگر پروتئین ها سریع تر در معده هضم شوند راحت تر و سریع تر هم جذب روده شده و مورد استفاده بدن قرار می گیرند.

داخل معده فعالیت های آنزیمی مختلفی وجود دارد که به عمل هضم یاری می کند.

زمانی که معده زودتر خالی گردد باعث می گردد که احساس ناخوشایند معده کاهش یابد. برای همین هم مصرف میوه ای مانند کیوی به عنوان دسر می تواند به هضم غذاهای سرشار از پروتئین یاری کند. به عقیده محققان یک عدد کیوی می تواند احساس ناخوشایند نفخ و مسائل معده را کاهش دهد.

نگاهی کوتاه به دیگر خواص کیوی
در صورت ابتلا به التهاب عضله و مفصل، به طور منظم کیوی مصرف کنید.

آنزیم های این میوه برای بیماران مبتلا به آرتریت، کمردرد در قسمت تحتانی، درد لگن، سیاتیک و… مفید است.

3 گرم فیبـر دارد که کلستـرول را کاهش داده از سرطان جلوگیـری می کند و به کنترل انسولین یاری می کند.

با افزایش مقدار جذب آهن، مانع از بروز بیماری کم خونی می گردد.

اگر این میوه به همراه توت فرنگی خورده گردد آنتی اکسیدان های زیادی به بدن می رسد.

حدود 10% از پتاسیم پیشنهادی روزانه را داراست (حدود 300 میلی گرم).

کیوی سرشار از ویتامین C می باشد. مقدار این ویتامین در کیوی حتی بیشتر از پرتقال است.

به عقیده محققان نیوزلندی این میوه خوشمزه حاوی آنزیم موثری است که فرایند هضم گوشت، ماهی و محصولات لبنی را سرعت بیشتری می دهد.

در مقایسه با یک عدد پرتقال هم میزان خود ویتامین C بیشتری دارد.

حاوی مقادیر زیادی فولات است که بدن را در مقابل بیماریهای قلبی سرطان و غیره محافظت می کند و برای شکل گیری هموگلوبین حامل اکسیژن لازم است.

جلوگیری از سرفه و خس خس گلو به خصوص در بچه ها

حاوی فیتوناتریفت هایی از جمله کاروتنوئید و فلاوونوئید است که تحقیقات نشان داده که DNA را از آسیبهای مربوط به اکسیژن محافظت می کند.

جلوگیری از ابتلا به بیماری آسم

مصرف منظم کیوی، باعث کاهش خطر لخته شدن خون و سکته می گردد.

حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان محلول در چربی است (ویتامینA و E) که برای مبارزه با رادیکالهای آزاد مفید می باشد. {2}

عوارض مصرف زیاد کیوی

اگر چه کیوی مورد علاقه بسیاری از مردم در تمام گروه سنی است، اما در صورت مصرف زیاد می تواند منجر به بعضی از عوارض جانبی گردد.

بسیاری از افرادی که میزان زیادی کیوی مصرف نموده اند، انواع مختلف آلرژی را گزارش نموده اند.

کیوی می تواند باعث بروز علائم زیر گردد:

تورم

آنافیلاکسی یا شوک آلرژی

راش، آسم، کهیر و سوزش دهان

اختلال پوستی مانند درماتیت

پانکراتیت حاد

استفراغ، حالت تهوع و اسهال

اگر میوه کیوی همراه با بعضی از داروهای خاص مصرف گردد، احتمال خونریزی افزایش می یابد کیوی ممکن است فرایند لخته شدن خون را کاهش داده و اختلالات خونریزی را بدتر کند.

مصرف بتا بلوکرها، (داروهایی که معمولا برای بیماری قلبی تجویز می شوند)، سطح پتاسیم خون را افزایش میدهد، بنابراین کسانی که این داروها را مصرف مینمایند، باید در مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم بالا مانند موز و کیوی اعتدال را رعایت نمایند.

مصرف پتاسیم بیش از حد برای افرادی که کلیه هایشان عملکرد کامل ندارد، مضر است، زیرا قادر به حذف پتاسیم اضافی از خون نیست و این ممکن است برای فردخطر مرگ داشته باشد. {3}

پی نوشت:

1.www.news.fitshape.ir

2.www.amazing.ir

3.www.drdmag.com

منبع: راسخون

به "از خواص و مضرات کیوی چه میدانید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از خواص و مضرات کیوی چه میدانید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید