ابتلا به این بیماری ها وزن را کاهش می دهند!
به گزارش وبلاگ نیک دل، اگر بدون علت در عرض 6 تا 12 ماه بیشتر از 5 درصد از وزن بدنتان کم شده (مثلاً اگر 70 کیلوگرم وزنتان بوده و سه و نیم کیلوگرم کم نموده اید) باید به پزشک مراجعه کنید، خصوصاً اگر سنتان بالاست. کاهش وزن ناگهانی و بدون علت می تواند نشانهٔ وجود مسئله ای در سلامتی باشد.
بیماری های زیر و گاهی دارو ها و استرس می تواند باعث کاهش وزن گردد. با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر و بهتر بدانید.
پرکاری تیروئید
اگر غدهٔ تیروئید شما اندازه زیادی هورمون تیروئید فراوری کند، متابولیسمتان خیلی سریع شده و کالری زیادی می سوزانید و وزن کم می کنید. بعلاوه ممکن است شکمتان بیشتر از حد معمول کار کند و ضربان قلبتان تند گردد و احساس اضطراب کنید. پزشک می تواند با دارو به کنترل این عارضه یاری کند.
دیابت
انسولین هورمونی است که بدن شما آن را می سازد تا قند خونتان را به انرژی تبدیل کند. اگر دیابت داشته باشید یعنی نمی توانید انسولین بسازید یا از انسولین آن طوری که ضروری است بهره ببرید. وقتی سلول ها بدون سوخت می مانند، بدنتان فکر می نماید در شرایط خطرناکی قرار گرفته و آغاز می نماید به سوزاندن چربی و عضله و این اتفاق باعث کاهش وزن می گردد.
بعلاوه ممکن است بیشتر از حد معمول احساس تشنگی و خستگی نموده و مکرراً ادرار کنید. اگر این علائم را دارید با پزشک مشورت کنید تا درصورتی که دیابت دارید، یک برنامهٔ درمانی مناسب برایتان در نظر گرفته گردد.
زوال عقل موجب ضعف توانایی شما در فکرکردن بر اساس حافظه و بعلاوه ضعف مهارت های اجتماعی می گردد. در مراحل بعدی این بیماری باعث می گردد وزن کم کنید، زیرا فراموش می کنید غذا بخورید یا جویدن و بلعیدن برایتان سخت می گردد. عفونت های مزمن، رژیم های غذایی خاص و دارو هایی که برای درمان زوال عقل به کار می روند می توانند سبب کاهش وزن شوند
بیماری سلیاک
اگر بیماری سلیاک داشته باشید بدنتان به گلوتن حساسیت نشان می دهد. گلوتن پروتئینی است که در گندم و دیگر غلات وجود دارد. وقتی شما گلوتن می خورید، سیستم ایمنی تان که قرار است به شما در مبارزه با باکتری ها و میکروب ها یاری کند، اشتبا ها به رودهٔ باریکتان حمله ور می گردد و این اتفاق باعث می گردد بدنتان به سختی بتواند مواد مغذی را دریافت نماید، در نتیجه وزن کم می کنید.
بعلاوه ممکن است دچار سردرد، خارش پوست، زخم دهان و درد مفصل نیز باشید. فقط پزشک می تواند به شما بگوید بیماری سلیاک دارید یا خیر. اگر سلیاک داشته باشید باید تابع یک رژیم غذایی خاص باشید تا علائمتان متوقف شوند.
دارو ها
دارو هایی که برای درمان بعضی از بیماری ها به کار می روند ممکن است سوخت وساز بدن را بیشتر نمایند و سبب کالری سوزی بیشتر شوند یا باعث شوند شما کمتر احساس گرسنگی کنید. این دارو ها شامل موارد زیر می شوند:. دارو های محرک (stimulants). دارو های شیمی درمانی. دارو های ضدافسردگی. دارو های دیابت نوع دوم
اگر با آغاز مصرف دارویی احساس می کنید اشتهایتان کم شده یا در حال وزن کم کردن هستید با پزشکتان مشورت کنید.
استرس
طبیعی است بعد ازدست دادن شغل، طلاق یا ازدست دادن یکی از عزیزان وزن کم کنید، اما باید بعد از مدتی بعد که شرایط به حالت عادی تری برگشت به وزن نرمالتان برگردید. شاید به یاری و حمایت خانواده و دوستان و یا مشاوره و روان درمانگر احتیاج داشته باشید.
لوپوس
لوپوس بیماری است که در آن سیستم ایمنی اشتبا ها فعال شده و به بافت ها و ارگان های بدن حمله می نماید. کسی که لوپوس دارد ممکن است وزن کم کند، زیرا سیستم گوارش او تحریک شده و بدن به سختی می تواند مواد مغذی غذا ها را دریافت کند. بیماری لوپوس می تواند موجب احساس خستگی و دردناک شدن و سفتی مفاصل نیز بگردد. خیلی از افرادی که لوپوس دارند دچار راش پوستی پروانه ای شکل روی صورت می شوند. پزشک می تواند با تجویز دارو و توصیه به تغییراتی در تغذیه و سبک زندگی، علائم بیمار را تسکین دهد.
بیماری آدیسون
در بیماری آدیسون، غدد آدرنال شما به اندازهٔ کافی هورمون فراوری نمی نمایند، خصوصاً هورمونی به نام کورتیزول، و این اتفاق می تواند مشکلاتی مانند تهوع و استفراغ و شکم درد و در بعضی موارد اسهال ایجاد کند. این چیز ها می توانند شما را بی اشت ها نموده و در نهایت منجر به کاهش وزنتان شوند. پزشک می تواند به شما یاری کند علائمتان را مدیریت نموده و از دارو های جایگزین هورمون بهره ببرید.
سرطان
سلول های سرطانی انرژی زیادی مصرف می نمایند یا مواد شیمیایی فراوری می نمایند که شیوهٔ هضم غذا را تغییر می دهند. سیستم ایمنی نیز در مقابل سرطان اغلب به سختی فعالیت می نماید. همهٔ این موارد بیمار را خسته نموده و انرژی زیادی از او می گیرد که می تواند منجر به کاهش وزن گردد.
بیماری انسداد مزمن ریوی
این بیماری به کیسه های هوایی در ریه ها آسیب می زند و اغلب ناشی از سیگارکشیدن است. اگر به بیماری انسدادی ریه دچار باشید، به سختی نفس می کشید و همراه با سرفه مایع غلیظی به نام موکوس بالا می آورید. بدن شما به کالری بیشتری احتیاج دارد تا با هر نفسی که می کشید اکسیژن بیشتری بگیرد. در نتیجه به راحتی خسته می شوید و اشتهای خود را از دست می دهید. همهٔ این موارد می توانند موجب کاهش وزن شوند.
نارسایی قلبی
اگر قلب شما نتواند خون و اکسیژن کافی به باقی بدنتان برساند، سیستم گوارشتان هم نمی تواند خون کافی دریافت کند تا کارش را خوب انجام دهد، و این می تواند باعث گردد حتی وقتی چیزی نخورده اید احساس سیری نموده و در معده تان احساس ناخوشی کنید. در نهایت بدنتان ممکن است نتواند مایعات اضافی را دفع کند و این مایعات در روده هایتان تجمع نمایند و اجازهٔ جذب مواد مغذی را ندهند.
شاید پزشک توصیه کند کمتر نمک مصرف کنید و به شما دارو هایی بدهد که ادرارآور هستند (diuretics) و یاری می نمایند مایعات اضافی از بدن دفع شوند.
زوال عقل
زوال عقل موجب ضعف توانایی شما در فکرکردن بر اساس حافظه و بعلاوه ضعف مهارت های اجتماعی می گردد. در مراحل بعدی این بیماری باعث می گردد وزن کم کنید، زیرا فراموش می کنید غذا بخورید یا جویدن و بلعیدن برایتان سخت می گردد. عفونت های مزمن، رژیم های غذایی خاص و دارو هایی که برای درمان زوال عقل به کار می روند می توانند سبب کاهش وزن شوند.
منبع: برنا
منبع: فرارو